Nadstawki chłodnicze – dobra prezentacja i przechowywanie

Bez tego rodzaju wyposażenia trudno wyobrazić sobie dobrze funkcjonującą pizzerię, fast food, bufet czy też bar. Nadstawki chłodnicze – przeznaczone do przechowywania produktów w odpowiednio niskich temperaturach (od 2°C do 10°C) – mogą być umieszczane na stole chłodniczym, blacie czy też w miejscu, w którym przygotowuje się potrawy. Dzięki temu, że nadstawki chłodnicze są estetyczne, przeszklone i wykonane ze stali nierdzewnej, to umieszczone w nich potrawy dobrze się prezentują i zachowują świeży wygląd.

WSZYSTKO NA SWOIM MIEJSCU

Nadstawki chłodnicze są wyposażone w pojemniki, dzięki którym każdy składnik służący do przygotowania potrawy (np. pizzy) będzie mógł w odpowiednich warunkach oczekiwać na użycie. Praktyczna konstrukcja umożliwia też łatwe sięganie po dane produkty. Wygoda w korzystaniu z nadstawek chłodniczych na pewno zostanie doceniona np. w bufetach i we wszystkich miejscach, w których goście sami komponują swoje danie. W takich lokalach nadstawki służą między innymi do przechowywania surówek i sałatek.

OSZCZĘDNOŚĆ POWIERZCHNI

Nie wszystkie lokale gastronomiczne mogą się pochwalić dużymi przestrzeniami użytkowymi, w związku z tym nie zawsze mają miejsce na umieszczenie składników potrzebnych do wykonania potraw w oddzielnych chłodziarkach. W takim przypadku idealnym rozwiązaniem są właśnie nadstawki chłodnicze. Dzięki temu, że umieszcza się je na innych elementach wyposażenia kuchni, nie wymagają dodatkowego miejsca.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *