Ładne naczynia to znakomita oprawa dla wytwornych dań. Od lat pierwsze miejsce zarówno wśród tych wybieranych przez profesjonalistów w lokalach gastronomicznych, jak i na domowy użytek, zajmują talerze i inne elementy zastawy stołowej wykonane z porcelany. Porcelana Stalgast znakomicie sprawdza się w przypadku obydwu wyborów.
WYTRZYMAŁOŚĆ…
Naczynia w ciągłym użyciu – między innymi to właśnie charakteryzuje lokale gastronomiczne. Inaczej niż w przypadku domowej eksploatacji zastaw stołowych, w restauracjach nie są one wyciągane z czeluści kredensu raz na jakiś czas, często na specjalne okazje. Talerze, talerzyki, filiżanki są w ciągłym użyciu, a mimo to muszą zachować swój nienaganny wygląd. Warunek ten spełnia właśnie porcelana Stalgast. Wysoka jakość użytego materiału sprawia, że naczynia są odporne na uszkodzenia mechaniczne, takie jak zarysowania czy wyszczerbienia. Bardzo dobrze znoszą też mycie w zmywarkach – porcelana Stalgast nie ulega matowieniu i nie zostają na niej smugi oraz zacieki. Naczynia są też przystosowane do używania ich w kuchence mikrofalowej.
…I ELEGANCKI DESIGN
Duża wytrzymałość nie oznacza w żadnej mierze, że porcelanowe naczynia tej firmy są toporne i że producent postawił tylko na jej wytrzymałość. Na równi z wysokim poziomem wytrzymałości porcelany Stalgast stoi też jej wygląd. Subtelność (naczynia są wykonane z cienkiej porcelany) i klasyczny umiar to cechy, które charakteryzują wszystkie linie zastaw tego producenta. Ecru, czerń oraz biel to podstawowe kolory, w jakich produkowana jest porcelana Stalgast – dzięki temu doskonale wpasowuje się ona we wnętrza restauracji czy kawiarni o różnym wystroju i profilu.