Nadstawki chłodnicze – dobra prezentacja i przechowywanie

Bez tego rodzaju wyposażenia trudno wyobrazić sobie dobrze funkcjonującą pizzerię, fast food, bufet czy też bar. Nadstawki chłodnicze – przeznaczone do przechowywania produktów w odpowiednio niskich temperaturach (od 2°C do 10°C) – mogą być umieszczane na stole chłodniczym, blacie czy też w miejscu, w którym przygotowuje się potrawy. Dzięki temu, że nadstawki chłodnicze są estetyczne, przeszklone i wykonane ze stali nierdzewnej, to umieszczone w nich potrawy dobrze się prezentują i zachowują świeży wygląd.

WSZYSTKO NA SWOIM MIEJSCU

Nadstawki chłodnicze są wyposażone w pojemniki, dzięki którym każdy składnik służący do przygotowania potrawy (np. pizzy) będzie mógł w odpowiednich warunkach oczekiwać na użycie. Praktyczna konstrukcja umożliwia też łatwe sięganie po dane produkty. Wygoda w korzystaniu z nadstawek chłodniczych na pewno zostanie doceniona np. w bufetach i we wszystkich miejscach, w których goście sami komponują swoje danie. W takich lokalach nadstawki służą między innymi do przechowywania surówek i sałatek.

OSZCZĘDNOŚĆ POWIERZCHNI

Nie wszystkie lokale gastronomiczne mogą się pochwalić dużymi przestrzeniami użytkowymi, w związku z tym nie zawsze mają miejsce na umieszczenie składników potrzebnych do wykonania potraw w oddzielnych chłodziarkach. W takim przypadku idealnym rozwiązaniem są właśnie nadstawki chłodnicze. Dzięki temu, że umieszcza się je na innych elementach wyposażenia kuchni, nie wymagają dodatkowego miejsca.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *