Stoły ze stali nierdzewnej – higiena i wygoda pracy

Stanowisko pracy musi być tak przygotowane i dostosowane do potrzeb wykonującej przy nim zadania osoby, żeby spełniało wszystkie podstawowe wymogi BHP. Nie potęgowało zmęczenia pracującego, nie przyczyniało się do chorób zawodowych, a przede wszystkim – by nie stwarzało zagrożenia. Szczególnie jest to ważne w gastronomii, gdzie oprócz wyżej wymienionych wymogów, równie ważne jest zachowanie szczególnej czystości. Jednym z głównych stanowisk pracy w kuchni lokalu gastronomicznego są stoły ze stali nierdzewnej.

GŁÓWNE ZALETY STOŁÓW ZE STALI NIERDZEWNEJ

Niewątpliwe zalety, którymi charakteryzują się stoły ze stali nierdzewnej, wynikają z rodzaju materiału, z którego są one wykonane. Oto główne wartości stali nierdzewnej:

  • wytrzymałość na obciążenia
  • odporność na zarysowania
  • stabilność
  • łatwość utrzymania higieny (gładka powierzchnia nie pochłania zabrudzeń przez co dobrze się ją czyści).

Stoły ze stali nierdzewnej mają dodatkowo tę zaletę, że można je ulokować w różnych miejscach kuchni – są modele nadające się do ustawienia przy ścianie, a także takie, które znakomicie sprawdzają się w centralnym położeniu.

NIE TYLKO BLAT

Stoły ze stali nierdzewnej to nie tylko blat na czterech nogach. To także stanowisko pracy obejmujące dodatkowo np. zlew, szafki czy miejsce na lodówkę. Poszczególne modele stołów ze stali nierdzewnej są zaprojektowane tak, że łatwo spośród nich wybrać te, które w pełni odpowiadają potrzebom pracowników kuchni lokalu gastronomicznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *